Blog

Hvad er rhodium?

Hvad er rhodium, og hvad vil det sige, at et smykke er lavet af rhodium?

Rhodium i sig selv er et grundstof, som er grundstof nr. 45 i det periodiske system, som blev opdaget tilbage i 1803 af William Hyde Wollaston. Rhodium er et slidstærkt, sølvhvidt ædelmetal, som sammen med guld og sterlingsølv er hyppigt anvendte materialer i smykker. Sølv og rhodium er begge ædelmetaller, men fordelen ved rhodium er, at det ikke anløber, ligesom sølv gør. Rhodineringen er en af de sidste processer under fremstillingen af smykket, hvor man til sidst overfladebehandler smykket, for at give en mere solid og slidstærkt overflade.

Rhodium = smykker i høj kvalitet
Rhodium er det dyreste ædelmetal, der findes – og dette er ikke helt uden grund. Smykker, hvor rhodium er et af materialerne, betyder næsten altid, at smykkerne er af den bedste kvalitet. Er et smykke f.eks. lavet af stål, rhodium og belagt med 18 karat guld, er smykket med garanti solidt og holdbart.

Sådan bruger man rhodium
Man bruger oftest rhodium til at overfladebehandle sølvsmykker eller smykker i hvidguld. Rhodium gør hvidguld mere “sølvskinnende” og ligeledes forhindrer rhodium sølv i at anløbe. Rhodium kan selvfølgelig også blive slidt af, hvorefter den vil fremstå lidt mere gullig - dette er kun, hvis du bruger smykket meget hyppigt uden at tage det af under disse forhold. Bliver overfladebehandlingen slidt af - hermed også rhodineringen - vil sølvet igen blive i stand til at anløbe.

Rhodinerede smykker fra Julie Sandlau
Alle sølvsmykker fra Julie Sandlau er satinrhodineret, hvilket gør smykket mere holdbart. Det kan defor være en god idé at investere i et lidt dyre smykker fra f.eks. Julie Sandlau og så få noget, der holder længere.

Del med dine venner:

Skriv en kommentar!